keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joululeiri Laukaan Papinniemessä 13.-14.12.2014

Tänä vuonna Joululeiri oli täynnä toimintaa. Leivottiin pipareita, maalattiin lasipurkkeja kynttilälyhdyiksi, vuoltiin puutonttuja sekä paistinlastoja, paistettiin suklaabanaaneja ja leikittiin perinteisiä ulkoleikkejä kuten Mustekalaa ja Lipunryöstöä. Illalla keräännyttiin nuotion ääreen laulamaan partiolauluja ja kuuntelemaan joulutarina.

Ruoka oli mainiota! Ruokana oli päivällä nakkikeittoa ja iltapäivällä makaronilaatikkoa.  Jälkiruoaksi oli marjarahkaa, sekä pannukakkuja. Illalla oli tarjolla makkaraa ja aamuksi oli jäänyt edellisten ruokien rippeet.

-Aleksanteri Virmasalo (Myrskynpojat)


Joululeirille lähdettiin aamulla klo 9:00 lauantaina ja perillä leiripaikalla olimme n. klo 10:00. Leirin aloitimme majoittumalla joko sisälle tai ulos. Fiilikseni olivat jo taivaissa siihen mennessä. Pidimme hauskaa ja kävimme pystyttämässä telttoja. Kun teltat oli pystytetty, olin jo hieman väsynyt ja nälkäinen. Pian meille tultiin antamaan hieman ohjeita ja sitten saimmekin mennä syömään. Ruokatilaan mennessäni olikin jo jonossa mukava puheensorina. Kun olin syömässä, olikin moni jo syönyt ja he kävivät hieman santsaamassa. Meillä oli mukavia ohjelmia ruuan jälkeen ja oli myös todella mukava fiilis. Välipalaksi oli laitettu suklaabanaanien tekopiste. Iltaohjelmassa olikin myös hienoja ohjelmia ja ilta päättyi ihanaan iltanuotioon. Nuotiolla oli ihanan rauhallinen fiilis ja laulelimme siellä esim. Puolalaisen nuotiolaulun.

Seuraavana aamuna nousimme aika aikaisin aamupalalle. Itse olin ainakin aika väsynyt ja en juurikaan nälkäinen. Aamupalalla oli perinteisesti puuroa ja leipää ja niihin lisukkeita. Aamupalan jälkeen minä ja kaksi ystävääni jäimme keittiöön siivoilemaan, sillä aikaa kun muut purkivat telttoja. Puurolautasten tuskallisen tiskaamisen jälkeen saimme mennä siivoamaan huoneen jossa nukuimme ja sitten pidimme valokuvaustuokion, elikkä otimme ryhmävalokuvan. Sitten olikin välipalan vuoro ja sitä syödessämme saimme vain oleskella ja jutella. Kun välipala oli syöty, tulikin jo bussi hakemaan meidät takaisin kotiin.

Odotan innolla seuraavaa joululeiriä ;)!

-Jenna Simonen (tarpojat)

Kuvat © Jenni Piilola ja kameran lainaajat


Telttojen pystytystä

Tonttujen tekoa

Hei näin me vuollaan

Ulkoleikkirastilla

Piparirastilla

Askartelurastilla syntynyt huopasydän

Pipareita ja askartelua

Leirikeittiö toiminnassa

Paistinlastoja

Tonttuja

Askartelurastilla valmistuneet tuikkulyhdyt

Leiriväkeä ruokailussa

Iltaohjelmaa

Iltaohjelmaa

Iltaohjelmaa

Iltaohjelmaa

Iltanuotiolla

Makkarat paistumassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti