keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kolme tarinaa pakkaamisesta

Ihmisiä on erilaisia ja pieneen Jamboreeryhmäämme mahtuu kolme hyvin erilaista persoonallisuutta. Jokainen hoitaa pakkaamisen omalla tyylillään ja muiden tavat saattavat väillä kuulostaa järjettömiltä ja typeriltä (ja itsepäisimmät meistä eivät suostu ottamaan vaaria omista, jokakertaiseista virheistään saati kuuntelemaan muiden parannusehdotuksia): tässä siis kolme erilaista tarinaa tuskaisesta leiripakkaamisesta!

Hanna:
Järjestelmällisyyden ruumiillistumana mun pakkailut alkoi kuukautta ennen lähtöä. Kaiken kaikkiaan tein ainakin kolme muistilistaa papereille ja kolme muistilistaa puhelimeen, joissa oli mm. mitä kaikkea pitää ostaa, mitä kaikkea hakea vanhempien luota ja mitä kaikkea ei varsinaisesti pakkaamiseen liittyvää piti tehdä (esim. ilmoittaa pankille että tulen käyttämään pankkikorttia toisella puolella maapalloa).
3 VIIKKOA ENNEN LÄHTÖÄ: Aloin ostaa kaikkea pientä tarvittavaa normaalien kauppareissujen ohessa: shamppoot, rasvaa, apteekista kaikki tarvittava... Kokosin jäätävän kokoista kasaa olohuoneen nurkkaan.
2 VIIKKOA ENNEN LÄHTÖÄ: Hoidin isompia juttuja: rahan vaihto, uuden makuualustan ostaminen ja testaaminen, kännykän korjauttaminen... Tulostin kaikki tarvittavat esim. jäsenkortin, reseptit, lentoliput ja otin passista kopiot. Kasasin myös jo osan vaatteista kasvavaan kasaan odottamaan pakkaamista. Poistin kameran ja puhelimen muistista ylimääräiset kuvat Japani-kuvia varten.
1 VIIKKO ENNEN LÄHTÖÄ: Pesin kaikki matkaan lähtevät pyykit, ostin viimeisimmät ostokset ja tein Safe from harm -koulutuksen, jonka kaikkien jamboreelle lähtevien yli 18-vuotiaiden pitää tehdä. Vaatteet oli jo pakkailtu suurimmaksi osaksi isoihin minigrip-pusseihin (vinkvink, menee pienempään tilaan rinkassa, kun pusseista voi imeä ilmat pois!) ja tavaroiden mahtuvuus rinkkaan oli testattu.
1 PÄIVÄ ENNEN LÄHTÖÄ: Laitoin kaikki lopullisesti rinkkaan ja olin valmis lähtöön :)

Petra:

Hirmusesti ei tullu ressailtua pakkauksista. Muistilistoja oli pari pientä johon tuli kirjoitettua sellaiset asiat mitä täytyy kaupasta ostaa ennen lähtöä. Muuten se oli aikalailla ajatus työtä! Hyvä tyyli oli miettiä, mitä pakkaisi yöretkelle. Tottakai, tavaraa tuli enemmän, mutta hyvä ohje aina pakkaamiseen!
Jamboree tapaamisissa tuli myös ohjeita mitä pakata mukaan ja tehdä ennen matkalle lähtöä. Ne ohjeet Hanna oli kirjoittanut ylös ja siinä sitten nöyränä kysyttiin että saisiko kuvan niistä. sen siitä saa, kun et ite niitä kirjota...

1,5 VIIKKO ENNEN LÄHTÖÄ: Mietiskelin mielessän aina sopivissa väleissä, että mitä pitää ottaa mukaan.
1 VIIKKO ENNEN LÄHTÖÄ: Äitij kanssa mietittiin, kuinka säilyttää passi mukana. Muutama tunti itä pohdiskeltiin sekä muita juttuja.
5 PÄIVÄÄ ENNEN: Aloitin pikku hiljaa keräilemään tavaroita (vaatteiden mietintää) kasaan huoneessani olevalle sohvalle. Siinä se sitten täytty pikku hiljaa..
2 PÄIVÄÄ ENNEN: Viimeiset tavarat kasaan, sillä seuraavana päivänä lähtö Helsinkiin.
1 PÄIVÄ ENNEN: Aamusta pankin kautta ja rahojen vaihto. Sitten perhepotretin kanssa Helsinkiin ja siellä viime hetken ostokset ja pakkailut.

Minä kun pakaksin tavaroita kasaan, niin melkein koko perhe oli auttamassa. Äiti laittoi EA -paussukan kasaan sekä kirjoitti tärketät numerot ja osoitteet pieneen vihkoon. Sisko auttoi sitten vaatteiden valinnassa Yhdessä mietittiin, miten säilyttää passia.
PERHEPAKKAAMISESSA on hyvät ja huonot puolet, itse on kuitenkin hyvä pakata tavarat rinkkaan, niin tietää mistä löytyy mitäkin! :)

Jenni:
Lähtöön enää kaksi viikkoa! Jes! Voisi alkaa jo miettimään rinkan sisältöä. Tai no ei kannata, ne suunnitelmat menevät kuitenkin vielä monesti uusiksi.

Viikko lähtöön! Pitääköhän tarvikevarastoa täydentää? Rakkolaastareita ja adapteria ei ehkä ole. Kannattaa kuitenkin ehkä vasta lähempänä tutkia etteivät ehdi hukkua.

Huomenna lähtö aamulla! JES!!! Vielä ei kannata alkaa pakkaamaan, pyykitkin ovat vielä pesemättä. No hei, kellohan on vasta 18, heitän ne pyykit kohta pyörimään. Eihän tässä jäniksen selässä olla!

Klo 23.22. Herätykseen 1h 38 min. Ei jaksa. Etsi aamulla munalukko ja pikkulaukku. Ja pakkaa vessapussi. Ja käsimatkatavarat. Väsyttää. Capo ole hiljaa, käy maate.-Jenni, Hanna ja Petra

P.s. Turvallisesti perillä Kumamotossa! Lauantaina siirtyminen leirialueelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti